Обучение по програма на МВР „Детско полицейско управление“ ще се проведе в Търговище

10:07, 02 юни 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
28 координатори по програмата от областните дирекции на МВР в страната пристигат за участие в двудневен обучителен семинар, който ще бъде проведен днес и утре Търговище. По време на занятията  служители на Главна дирекция „Национална полиция“ подробно ще представят пред тях целите на програмата „Детско полицейско управление“, а именно -  ранна превенция сред подрастващите,  формиране и утвърждаване у тях на уважение към законите и законността, изграждане на навици за безопасно поведение и за вземане на адекватни решения в  трудни ситуации, за работа в екип, стимулиране на инициативността, толерантността  и повишаване на доверието към полицейската институция.

 Партньори на домакините от търговищката дирекция в реализиране на обучителния семинар са Главна дирекция „Национална полиция“, Институтът по психология на МВР, Националното сдружение на общините в България, Сдружението на кметовете и кметските наместници, Областният съвет на Български червен кръст, Регионалният инспекторат по образованието, Превантивно-информационен център-София и Съюзът на пивоварите в България.

В първия обучителен ден ще бъдат представени планът за изпълнение на приоритетите и постигане на целите на Националния съвет за превенция на престъпността за периода 2016-2018 г., както и ролята на партньорствата в програмите за превенция и програмата „Детско полицейско управление“. Ще бъдат дискутирани теми за пътната безопасност, за превенцията на детската престъпност и за взаимодействието с местната власт. Лектори ще бъдат както полицейски служители, така и представители на институции –партньори на дирекцията в реализиране на инициативата.

 През втория семинарен ден се предвижда участниците в Детското полицейско управление от II СОУ „Проф. Никола Маринов“ в Търговище да представят открит урок пред полицейските служители по безопасност на движението, като покажат правилата за безопасно движение в градска среда.  Децата ще демонстрират и овладените от тях похвати от полицейската лична защита и умения за оказване на първа долекарска помощ на пострадал в инцидент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама