Представители на Община Ценово се включиха в семинар за социални услуги в Хърватия

10:25, 02 юни 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От четиридневно обучение в Хърватия се завърнаха двама представители от Община Ценово, съобщава местната администрация. 

В 35-членната група от България са били включени представители на местната власт, директори и преподаватели от учебни заведения и председатели на общински съвети. Семинарът се организира от народния представител Светлана Ангелова, която е и заместник председател на комисията по труда, социалната и демографската политика към Народното събрание. 

Обучението преминава под мотото „Съвременни тенденции и европейски практики в управлението на социалните услуги и услугите за деца“. От Община Ценово са участвали председателят на Общинския съвет Галина Георгиева и главният счетоводител Катя Монкова.  В работните срещи са се включили и посланикът на България в Хърватия Таня Димитрова и представители от Народния парламент в страната домакин.

Гостите от България са посетили градовете Загреб и Лабин, където са посетили училища, детски градини и дневни центрова. В кметството  в Лабин е проведена и дискусия за съвременните европейски практики  за социални услуги и в управлението на детски заведения.  В Загреб групата е посетила детска градина и обмени опит за модерните образователните практтики и тенденции. 

„Силно ме впечатли социалната политика, която се провежда в тази балканска страна. Задължително 5 на сто от средствата в държавния бюджет се насочват в социалната сфера. Изключително голямо внимание се отделя за възпитанието на децата. Прилагат се иновативни методи при подрастващите. Търсят се интересни и занимателни начини за обучението им и свързване на наученото с действителността. Забелязва се тенденция за привързване на подрастващите към природата и нейното опазване. Безработицата в Хърватия постоянно намалява и вече е по малка от 6 процента“, е коментирала впечатленията си председателят на местният парламент в Ценово Галина Георгиева.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама