Психологическата драма „Лив Щайн“ на сцената на театралния фест

10:44, 02 юни 16 / Култура 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Психологическа драма за изкуството, обсесиите, илюзиите и търсенето на истината за себе си ще бъде показана днес на сцена Филиал на ДТ „Стоян Бъчваров“. „Лив Щайн“ на режисьора Крис Шарков е второто заглавие от основната програма на Международния театрален фестивал „Варненско лято“. Спектакълът, който взе „Икар“ за най-добро представление и водеща женска роля (Анастасия Лютова), ще бъде показан днес и утре от 19 ч.

След преждевременната смърт на потъналия й в тайни син, известната пианистка Лив Щайн изпада в дълбоко униние и се отказва от всичко, което е изпълвало живота й - от музиката, кариерата, брака, дори от самата себе си. Неочаквано посещение на обещаващата и мистериозна студентка по пиано Лоре, която твърди, че е била близка на сина й Хенри, я кара да се изправи пред демоните от миналото. Двете сключват пакт, който като че ли ще върне Лив обратно към живота…

Режисьорът Крис Шарков вижда в пиесата образ на съвременния човек, вгледан в руините на личния си живот, който търси в изкуството удовлетворяване на изначална и неутолима липса. Представител на новото поколение български режисьори, той проявява последователен интерес към немската драматургия, заявен още в амбициозния му дебют върху „Макбет“ от Хайнер Мюлер (2009 г.). Следват постановки по съвременните немски автор Давид Гизелман („Господин Колперт“, 2010 г.) и Роланд Шимелпфениг („Завръщане при бащата“, 2011 г.). С постановката си върху „Куклен дом“ от Ибсен получава през 2012-а номинация за наградата „Икар“ за дебют.

С умело подбрания актьорски екип в „Лив Щайн“ той създава стилна и въздействаща постановка. На сцената ще излязат Анастасия Лютова, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Луиза Григорова, Пенко Господинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама