Обучават младежи за предприемачи в Шумен

10:52, 02 юни 16 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Семинар по бизнес предприемачество се провежда в Шумен. Организатор е Асоциацията на българските лидери и предприемачи, която си партнира с Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНМСП).

Регионалният представител на агенцията Николай Петканов обясни, че основната цел на тези семинари е насърчаването на предприемачестово и на старт-ъпа особено сред младите хора.



Това е втори модул на обучението. В първия говорехме за вече работещи предприятия, докату тук акцентът е върху младежи, които търсят финансиране за реализация на идеите си, обясни Петканов.

Той отбеляза, че В България има голям потенциал на младежи, които трябва да знаят как да намерят финансиране за идеите си.

Експертът отбеляза, че такива механизми в страната има. Част от тях е Иновационен фонд към агенцията, които може да финансира различни проекти с до 500 000 лв.



Петканов обърна внимание, че става дума за реализирането на идеята до готов продукт. Това вклюючва целия технологичен процес – изследвания, разработки, докато се стигне до продукта.

Експертът от ИАНМСП коментира, че има много млади хора, които са с голям потенциал. Според него тези младежи най-често с в ай-ти сектора, тъй като там са необходими най-малки инвестиции.

Има хора, който са между 18 и 25 години и вече работят на външни пазари, отбеляза Петканов.



По време на конференцията лекции за предприемачеството, как се задвижва целия процес от идея до успешен бизнес, какви са опциите за финансиране, представяне на добри примери на старт-ъпи ще изнесат Иван Ламбов, Петър Бодуров, Галина Минчева, Григор Караиванов и Владимир Василев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама