Една година след убийството в Борисовата градина. Няма задържан

10:58, 02 юни 16 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Година след убийството на 16-годишния Георги, което бе извършено посред бял ден в Борисовата градина, все още няма задържан извършител. Разследването е изключително тежко, прегледани са десетки часове в видеозаписи. В периметъра на убийството обаче няма нито една камера, която да е засякла престъплението.

Най-големият коз на полицията продължава да е разпространеният запис на бягащ младеж, направен от охранителни камери. Видеото е обработвано в лаборатории на ФБР и Интерпол. Предстои да бъде обработено още веднъж от компютърни специалисти, които ще използват нов метод за изчистване на картината.

Полицаите вече са успели да уточнят само височината на младежа, който се издирва. Той е 1.90 метра. Не е изключено той да се окаже и основният заподозрян по случая.

МВР работи по две основни версии. Първата – че Георги е станал жертва на неуспешен опит за въоръжен грабеж. Според втората версия 16-годишният ученик е загинал заради конфликт, възникнал при неизяснени обстоятелства.

Получени са над 50 сигнала на граждани. По случая са разпитани и проверени всички служители в района на убийството.

Година след трагедията разследващите призовават всеки, които има информация за младежа, да сигнализира в СДВР. Също така всички граждани, които във въпросния 2 юни 2015 година са се намирали в района на престъплението и са правили някакви записи, също могат да ги предадат на полицията, за да са в помощ на разследването.

Миналата година, на 2 юни малко преди обяд в Борисовата градина беше открито тялото на 16-годишния Георги Игнатов. Убийството стана точно срещу бариерите на двора на БНР зад паркоместата. Момчето е имало среща с приятели малко по-късно, а след като е бил намушкан е успял да се обади по телефона на приятелката си, която подава сигнал на тел. 112.

Ден след престъплението главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че лични мотиви са сред версиите за убийството на младежа. За убийството Цацаров увери, че се работи в изключително голям капацитет и с най-доброто, с което разполага и МВР, и прокуратурата.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова съобщи тогава, че е отпаднала версията любовен сюжет да е довел до нападението. Основна версия за полицията остава сбиване между привърженици на отделни спортни клубове. В крайна сметка работата на полицията се съсредоточава върху версиите за въоръжен грабеж или конфликт при неизяснени обстоятелства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама