Иван Тотев: Обидно е да се говори за пари при сливането на двете пловдивски училища

11:20, 02 юни 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Всичко, което сме поели като ангажимент, го спазваме. Днес е 2 юни, до 31 май беше срокът, в който Община Пловдив трябваше да подаде документи за тези прословути 225 хиляди лева. Такива документи не са подадени, така че всички страхове и приказки за усвояване на средства трябва да бъдат забравени." Това коментира днес кметът на Пловдив Иван Тотев по наболялата тема за сливането на ОУ "Душо Хаджидеков" и ОУ "Георги Бенковски".

Припомняме, че решението за сливане на двете училища, което бе прието от Общинския съвет, предизвика бурно недоволство сред част от родителите. Те внесоха искане областният управител да върне решението и се зарекоха, че ще отнесат случая до Министерството на образованието.

За утре областният управител е насрочил среща с родителите, на която е поканен и кметът Иван Тотев. Градоначалникът е категоричен, че ще присъства. По думите му са дадени гаранции, че ще бъде направено всичко възможно да бъде спасено едно пловдивско училище - "Георги Бенковски", и да даде възможност на друго да се развие.

"Не става въпрос за пари. Обидно е за нас да се говори за пари, при положение, че имаме събрани над 6 милиона повече приходи спрямо същия период на миналата година. На същата сесия, когато гласувахме решениет, дадохме 100 хиляди лева на ОУ "Алеко Константинов", категоричен бе Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама