Бойко Борисов присъства на откриването на реконструираната ВиК мрежа в Горна Оряховица

11:45, 02 юни 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откриха реконструираната ВиК мрежа в Горна Оряховица, която обхваща канализацията на седем улици в града. Проектът е на стойност 1 081 301 лв., като средствата са осигурени от Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда.

По време на визитата си в Горна Оряховица, премиерът обсъди предстоящите проекти в града с кмета Добромир Добрев, както и изграждането на водопровод в горнооряховския квартал "Гарата". Предстои да бъде обновен и стадиона в железничарския град.

Министър Ивелина Василева пък обясни, че държавата е готова да инвестира над 61млн. лв. в екологични проекти, като средствата са събрани от такси и санкции и ще бъдат насочвани чрез Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда (ПУДООС). С тези средства ще бъдат  отстранени проблемите в критичните места, които засягат сигурността на жителите на населените места. По думите на Ивелина Василева, само през последните две години в Област Велико Търново са инвестирани над 6млн. и половина лева за реализацията на проекти  чрез Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда. 

Бойко Борисов и министър Ивелина Василева ще присъстват на откриването и на новата пречиствателна станция в град Бяла. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама