Плевен отбеляза тържествено 140 години от смъртта на Христо Ботев

12:26, 02 юни 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тържествена церемония в Плевен бе отбелязано навършване на 140 години от смъртта на един от най - великите българи, оставили незаличими следи в световната история - Христо Ботев.

На поклонението пред паметника на Ботев присъстваха представители на държавната и местни власти, военни, граждани ученици. С патриотични изпълнения в тържеството се включиха Общински духов оркестър и хор "Гена Димитрова".

Венци и цветя бяха поднесени от името на председателя на парламента Цецка Цачева, политически сили, различни организации.

Слово произнесе заместник-кметът Стефан Милев:

"Най-святото за една нация е нейната памет. Паметта за достойните синове на отечеството, които отстояха с живота си честта на България. За онези светли личности, чиито идеи преминаха границите на времето и които Европа призна за борци за правда и човешки ценности. Личности, превърнали се в част от вечността. Като Христо Ботев, чието верую още е живо. Верую, изповядващо морални норми, от които трябва да се ръководим и днес - твърдата убеденост в силата на човешкия род да твори добро, стремежът към достоен труд и свобода", заяви той в речта си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама