Червен код за наводнения в Северна Франция, евакуират хиляди

12:56, 02 юни 16 / Свят 25 195 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-силно засегнатата от обилните валежи френска провинция Сен-е-Марн остава с червен код за опасност от наводнения. С оранжев код са други 6 департамента в страната, съобщава „Паризиен“.

Дъждът продължава да вали в Централна, Южна и Североизточна Франция, информират метеорологичните служби в страната. Евакуирани са над 5500 души, наводнени са пътища, като се очаква нивото на реки да продължи да се покачва. В някои градове нивото на водата по улиците достига 2 м.

В операциите на вътрешното министерство участват 885 служители, докато пожарни и спасителни екипи са се отзовали на 10 537 сигнала от неделя насам, гласи още информацията.

Вчера нивото на река Сена, която преминава през Париж достигна ниво над 5 м, което наложи затварянето на всички крайбрежни булеварди и евакурането на ресторанти и учреждения, намиращи се в близост. Спрени са шлеповете и турскическите корабчета, които се движат по парижкия участък на реката.

Червен код е обявен и за цяла Южна Германия, която също е засегната от тежки наводнения. Обилните валежи в региона вчера доведоха до смъртта на 7 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама