Разград почете подвига на Ботев и паметта на загиналите за свободата на България

13:07, 02 юни 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С поклонение пред паметника на поета-революционер в градския парк в Разград бе отбелязан Денят на Ботев и загиналите за свободата на България.

В церемонията участваха кметът д-р Валентин Василев, неговият заместник Ердинч Хасанов, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, областният управител Манол Кившанов и зам. областният управител Нурие Црънгалова, общински съветници, представители на институции и организации, ученици и граждани.

Всички те с едноминутно мълчание почетоха подвига на Ботев и паметта на знайните и незнайни герои, дали живота си за свободата и за независимостта на България.



Венци и цветя на признателност пред паметника на поета-революционер бяха положени от името на кмета и председателя на Общинския съвет, от областния управител, от народния представител Михаил Тодоров, от представители на институции и политически организации, от възпитаници на СОУ "Христо Ботев" и клуб „Млади възрожденци” към училище „Васил Левски", от признателни граждани.

Поетичен рецитал и стихове на Ботев прозвучаха в изпълнение на ученици от едноименното училище в града.

Вой на сирени огласи града точно в 12.00 часа, а разградчани спряха, за да отдадат почит на отдалите живота си за Отечеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама