Бургас се преклони пред Ботев (снимки)

13:35, 02 юни 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургазлии почетоха 140 години от гибелта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Тържественият ритуал се състоя на обичайното за 2 юни място – пред паметника на поета революционер в Морската градина. Точно в 12,00 часа завиха сирените в града, веднага след това комодор Мален Чубенков прие военния строй. Последва заупокойна молитва в памет на загиналите герои от представители на бургаското духовенство.

Венци и цветя пред мемориала на Ботев положиха различни организации, политици, общественици, граждани. След официалните лица бяха съветникът на министъра на туризма и общински съветник от Реформаторския блок Живко Табаков, зам.-кметовете Красимир Стойчев и Йорданка Ананиева, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, зам. областните управители Севдалина Турманова и Владимир Крумов и др.

Преди ритуала ученици от Сарафово, „Победа“, Долно Езерово и с. Маринка изнесоха рецитал по повод безсмъртния подвиг на Христо Ботев и загиналите освобожденци на открита сцена „Охлюва“.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама