Бойко Борисов: Даваме пари, но има неща, които трябва да си ги свършите и вие

13:59, 02 юни 16 / Политика 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"По-калпава като управление община в България като Бяла нямаше доскоро. Благодарение на некадърността загубихте 22 млн. за регионално депо. Сега трябва да бръкнем от пенсиите на хората да ги вземем и да ги дадем на Бяла".

Това заяви днес министър-председателят Бойко Борисов, който преряза лентата на новооткритата пречиствателна станция в Бяла заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, депутата Пламен Нунев и кмета на местната община Димитър Славов.

"Сега това е много хубаво съоръжение. Рибарите, вече има разрешение за улов, ще могат да ловят по-хубава риба тук надолу. Чистата вода и реки са привилегии и за туризма, и за вашия начин на живот", каза още Борисов, като добави, че жителите на града могат да направят още много, обръщайки внимание на несанираните блокове там.

"Всички градове санират блокове. В Бяла сега правите проекти. В другите градове са готови, а вие още не сте подали документи. Кой да ви е виновен?! 5 200 000 лв. за Поповец - Бяла. Дойдоха Нунев (бел. авт. депутатът Пламен Нунев) и колегите и казаха, че там не може да се кара. Сиреч, даваме пари, събираме милиарди повече от контрабанда, влизат в бюджета, за вас. Над 220 млн. извън бюджета даваме за пенсионерите, за всеки празник. Но има неща, които трябва да си ги свършите и вие", заяви премиерът.

В тази връзка той призова хората - "Събирайте, санирайте, подавайте документи".

"В Благоевград 99% се санира. Едни са готови, други в момента се правят. Едни ги лъжеха, че като ги санират и ще им ги вземат, а други, че ще им вдигнем данъците", отчете Борисов.

Тогава кметът на Бяла Димитър Славов добави, че там пък се говори, че който се е записал за саниране, ще връща кредити.

"Как пък ще връщаш кредит, като ти е 100% безплатно. Ще върнеш кредит 0. Който е учил математика знае - нула плюс нула е нула, а нула по нула пак е нула, сиреч нищо. Хубаво сте се подвели, затова блоковете ви са така", категоричен бе Борисов.

Той призна, че в първия си мандат правителството на ГЕРБ е хвърлило огромни усилия за София, Пловдив, Варна, Бургас, "където живее 2/3 от населението".

"Много пари и в Русе отидоха. Сега бях в Горна Оряховица, сега съм в Бяла да откриваме обекти. Над 300 църкви и манастири са построени, ремонтирани или направени така, че като влязат поповете или владиците, да им е драго. Лимитът за църквите свърши, но партията е поела ангажимент и ще направим църквите", сподели в тази връзка премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама