Паметник на Христо Ботев бе открит в Каварна

15:06, 02 юни 16 25 769 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бюст–паметник на великия поет и революционер Христо Ботев бе открит в градския парк на Каварна днес, когато се отбелязват 140-годишнината от смъртта му. На официалната церемония присъстваха кметът на Община Каварна Нина Ставрева и председателят на Общонародна фондация “Христо Ботев“ Боян Ботьов.

„В историята на България има много паметни дати, които ни карат да се гордеем, че сме българи. Днес е ден, изпълнен с чувство на гордост и преклонение пред подвига и саможертвата. Днес мълчаливо заставаме до паметниците на ония, които отдадоха живота си за свободата на България. Днес съкровено свеждаме глава пред звуците на онази съкровена Ботева изповед: „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!“. Днес България се прекланя пред героите си, те прозряха в утрешния ден и чрез себеотрицание, в името на своя идеал, стигнаха до върховната жертва, където смърт и безсмъртие си подават ръка!“. Това заяви в словото си при откриването на паметника кметът на Община Каварна Нина Ставрева.

Венци и цветя пред паметника бяха положени от името на Община Каварна, Общинския съвет, училища, граждански организации, политически партии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама