Отчетоха в срок реконструкцията по първия етап от водния цикъл в Сливен

15:16, 02 юни 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строителството по реконструкцията на първия етап от водния цикъл в Сливен приключи преди крайния срок и за 200 000 лв. по-малко от планираните 1 600 000 лева”, обяви кметът  Стефан Радев.

Той поясни, че е подписан Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа /акт 15/. Очаква се да бъде назначена Държавна приемателна комисия за приемане на строежа и въвеждането му в експлоатация. Кметът благодари на министър Лиляна Павлова за финансирането на обекта.

„Състоянието на много от тръбите можеше да се види само, когато се разкрият и тогава се предложи конкретен механизъм за реконструкция. Икономията е заради новите технологии в строителството. От друга страна организацията беше много стегната и взискателна към изпълнителя, към надзорника. Много важна роля изигра и надзорът, който е инвеститорски контрол от страна на общината. Той даваше точните и навременни решения, така че да свършим много преди крайния срок през юли, който се бяхме поставили”, посочи Радев.

Кметът добави, че за реконструкция остават няколко колектора от първия етап, които не се отнасят до сегашния обект, но които също се нуждаят от рехабилитация и реконструкция. „Надявам се пак да имаме подкрепата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за да приключим и с тази задача.”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама