Подновяват договорите на управителите на общинските лечебни заведения в Русе

15:22, 02 юни 16 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет - Русе е постъпило предложение за подновяване на договорите за управление на общинските търговски дружества-лечебни заведения „Диагностично-консултативен център–1–Русе” ЕООД, „Център по дентална медицина 1 – Русе” ЕООД, “Комплексен онкологичен център–Русе” ЕООД, „Център за психични заболявания–Русе” ЕООД и „Специализирана болница за активно лечение за пневно-фтизиатрични заболявания д-р Д.Граматиков“. Това става ясно от докладна записка, постъпила за разглеждане в местния парламент от името на кметската администрация. 

След проведени конкурси и сключени договори, през 2016 г. изтичат договорите на управление на управителите на въпросните лечебни заведения. Съгласно чл.63, ал.4 от Закона за лечебните заведения,  след изтичане на тригодишния срок договорът за управление може да бъде подновен за нов тригодишен срок.

Възнагражденията по договорите за управление на управителите на лечебни заведения - еднолични дружества с ограничена отговорност, в които Община Русе е едноличен собственик на капитала, са в размер от 280 до 400 на сто от отчетната средна месечна брутна работна заплата в заведениетo, съгласно чл. 31а от Наредба №9 на ОбС Русе.   Конкретният размер на възнаграждението се определя с решение на Общинския съвет за избиране на управителя на лечебното заведение.

С Решение №156/23.04.2004 г. и Решение №928/15.07.2010 г.  Общински съвет Русе избира за управител на „ДКЦ – 1 – Русе“ ЕООД д-р Цветан Траянов Райчинов след проведени конкурси. Отчетите на местната администрация показват добро финансово състояние на лечебното заведение, нарастване на паричните потоци, реализация на инвестиционни намеряния и подобряване на общите резултати. 

Д-р Цветанка Романова Доганова е избрана с Решение №115/02.06.2000 г. на ОбС–Русе за управител на „ЦДМ-1-Русе“ ЕООД. След проведен конкурс с нея е сключен договор за управление. Тук също се отчитат положителни финансови и оперативни резултати, както и акредитация за обучителна база и учебни практики. 

Д-р Камен Емилов Кожухаров е избран за управител на „КОЦ Русе“ ЕООД с  Решение №925/15.07.2010 г.  на Общински съвет Русе, след проведен конкурс. Освен положителните финансови резултати, лечебното заведение отчита и сериозно преоборудване и подмяна на медицинската техника, както и реконструкция и обновление на болнична сграда. 

Управител на „ЦПЗ – Русе“ ЕООД е д-р Теменужка Матева Дечкова-Новакова от 1999 г. С Решение №157/23.04.2004 г. и Решение №927/15.07.2010 г., Общински съвет Русе избира за управител на „ЦПЗ – Русе“ ЕООД д-р Т. Матева след проведени конкурси. С Решение №637/20.06.2013 г., ОбС-Русе отново избира д-р Т. Матева за управител на „ЦПЗ – Русе“ ЕООД. Общинска админситрация изтъква високата квалификация на работещите, както и доброто сътрудничество с неправителствени организации и структуриране на множество клубове по интереси в помощ на пациентите. 

С Решение №701/19.09.2013 г., Общински съвет Русе избира за управител на „СБАЛПФЗ д-р Д.Граматиков“ ЕООД д-р Светослав Дачев Дачев след проведен конкурс. Отчита се ангажираността на управата за обновление на медицинската база в лечебното заведение, както и въвеждането на множество нововъведения в следствие изпълнение на инвестиционната програма. 

На базата на добрите резултати на лечебните заведение, кметската администрация предлага подновяването на договорите на управителите им. Предложението ще бъде гласувано по време на редовната общинска сесия през юни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама