Осъдиха условно добричлия, откраднал лаптоп от съквартиранти

15:26, 02 юни 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският районен съд наложи условно наказаниe на 24-годишен младеж от Добрич за кражба на лаптоп.  Б. Иванов бе признат за виновен, че на 10 декември миналата година откраднал преносим компютър и зарядно устройство от квартира във Варна, която обитавал с други хора.

След възникнали проблеми между съквартирантите във връзка с ползването на общи помещения в апартамента и плащането на консумираното електричество подсъдимият обещал, че ще напусне жилището. В деня на кражбата той видял, че неговите съквартиранти – момче и момиче, излезли с багаж и заключили стаята си. Иванов веднага решил да се възползва от момента, разбил вратата за чуждата стая и отнел лаптоп, купен два месеца по-рано за 600 лв.

След това събрал всичките си вещи и напуснал жилището, без да заключва входната врата. Непосредствено след това той продал откраднатия лаптоп в заложна къща срещу  250 лева, като собственоръчно на заложния билет изписал имената си и се подписал.

В процедура на съкратено съдебно следствие съдът наложи на Иванов наказание от 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама