ПФК ЦСКА София ЕАД вече е факт, съществуването на Литекс приключи

15:29, 02 юни 16 / Спорт 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новото дружество ПФК ЦСКА София ЕАД получи регистрация от съда. По този начин официално е вписано и поглъщането на отбора на Литекс и така съществуването на ловчанлии приключва.

В близките няколко дни се очаква да бъде променен изцяло Управителния съвет на дружеството. Очаква се също така до дни да това дружество да получи лиценз за участие в елита на България.

Новото дружество е собственост на ПФК ЦСКА - 1948 АД, който до преди две седмици се казваше Чавдар (Етрополе), но си смени името. Като представител на Професионален футболен клуб ЦСКА - София ЕАД е вписан Трифон Попов, а в съвета на директорите са Румен Константинов, Трифон Попов и Андон Димитров.

Капиталът на дружеството е 6 600 000 лева или със 100 000 лева повече от този на истинския ЦСКА. По този начин "армейците" могат да се похвалят с 9 регистрирани клуба, а техните имена са: ЦСКА Възраждане, ЦСКА 1923, ЦСКА Инвестмънт, ПФК ЦСКА АД (б.а. този е истинският), "ФК ЦСКА АД" АД, ФК ЦСКА-София ЕАД, "ФК ЦСКА" АД, ПФК ЦСКА-1948 АД, Професионален футболен клуб ЦСКА - София ЕАД.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама