И учителите от Първа езикова скочиха срещу анонимката за матурата

15:31, 02 юни 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учителите от Първа езикова гимназия също застанаха зад колегата си Драгомир Чанков. Припомняме, че вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева разпореди незабавна проверка по родителски сигнал за разпратени отговори на държавния зрелостен изпит по български език и литература до ученици от преподавател във Варна. Според сигнала учителят, разпратил отговорите, е от варненската Първа езикова гимназия. Нейният директор Веселин Василев го определи като абсолютна клевета.

64 преподаватели са се разписали под позицията на колектива на учебното заведение, която беше изпратена до медиите. Ето какво пише в нея:

 

На 30 май 2016 г. след анонимен сигнал на „родители“ от Първа езикова гимназия един от нас - колегата Драгомир Чанков, беше обявен за измамник, а цял клас млади хора - за негови съучастници.

Ние, учителите от Първа езикова гимназия - Варна, заявяваме, че Първа е школа за добродетели, ценности и гражданско поведение, че преподавателят по български език и литература Драгомир Чанков е пример за компетентност, почтеност и отдаденост към своите ученици, че нашите ученици са можещи и знаещи млади хора, които нямат нуждата от измислени есемеси, за да докажат нивото на знанията и уменията си.

Призоваваме МОН, РИО, Прокуратурата да достигнат до истината

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама