Слънчев бряг – основно рисково място за туристите

15:32, 02 юни 16 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Курортният комплекс Слънчев бряг е основното рисково място за извършване на престъпления спрямо туристите. Това е заявил главният секретар на МВР Георги Костов на съвместна пресконференция с вътрешния министър Румяна Бъчварова и на туризма Николина Ангелкова, съобщи dnevnik.bg.

Заради това 550 от общо 730 полицаи, командировани за летния туристически сезон по Черноморието, ще бъдат разпределени на територията на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Тази година броят на изпратените по морето полицаи е увеличен в сравнение с миналата, когато натам бяха насочени близо 500 служители.

"Летният туристически сезон се очаква да е изключително тежък и това е причината да взимаме такива пространни мерки", e заяви. Костов, цитиран от агенция "Фокус". Бъчварова посочи, че и през това лято ще продължи практиката на смесените патрули с полицаи от чужди държави, които да са в помощ на туристите. Сред тях ще има униформени служители от Румъния и Чехия.

Министърът на туризма Николина Ангелкова посочи, че в подчиненото ѝ ведомство действа денонощна телефонна линия, от която туристите могат да получат всякаква информация, включително да направят оплаквания. В посолствата, хотелите и при туроператорите ще бъде разпространен наръчник за правата на туристите, издаден на български и английски език.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама