"Проект Русе" АД ще смени един от членовете в Съвета на директорите си

15:38, 02 юни 16 25 880 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои освобождаване на представител на Общината в Съвета на директорите на „Проект Русе“ АД. Това става ясно от докладна записка, постъпила в Общински съвет - Русе от името на кметската администрация. 

На 18 май 2016г. в Община Русе е постъпило заявление от Орлин Радославов Пенков, с което е уведомил за желанието си да бъде освободен като член в Съвета на директорите на „Проект Русе“ АД. Във връзка с това местният парламент трябва да определи нов член в Съвета на неговото място. Това ще се случи на 16 юни, когато предстои да се проведе Общо събрание на акционерите на „Проект Русе“ АД. 

Съгласно Решение №47/30.11.2015г. на Общински съвет – Русе за  представители на Община Русе в Общото събрание на „Проект Русе“ АД бяха избрани избрани: Бедрос Пехливанян, Иво Пазарджиев, Велизар Павлов, Роберт Калустян, Веселин Велчев, Никола Михайлов, Айдоан Джелил, Венцислав Великов и Борислав Рачев.

Съгласно Решение №236/12.07.2012г. на Общински съвет – Русе за членове на Съвета на директорите на „Проект Русе“ АД бяха избрани Емилия Стоянова Пенева – директор дирекция Финансово-стопански дейности в Община Русе и Орлин Радославов Пенков.

Съгласно чл. 34, ал.5 от ЗМСМА общински съветник не може да бъде член на съвет на директорите на търговски дружества с общинско участие. Съгласно чл. 7, ал.3 от ЗДСл и чл.107 А, ал.2 от КТ служител в община може да участва като представител на общината в органите на управление или контрол на търговските дружества с общинско участие в капитала, за което не получава възнаграждение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама