Маестро Камджалов и Плевенска филхармония с национална премиера на фантазия по Кармен за соло кларинет

15:43, 02 юни 16 / Култура 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Маестро Йордан Камджалов и Плевенска филхармония ще представят за първи път в България фантазия по Кармен за соло кларинет на плевенска сцена.

Това стана ясно на пресконференция в БТА, с участието на "космическия" диригент Йордан Камджалов, директорът на Плевенска филхармония Любомир Дяковски и двамата солисти - лауреати Атанас Маринов (кларинет) и Санжар Сапаев (цигулка). В пресклуба присъства и концерт - майсторът Чавдар Вълков.

Концертът ще се проведе от 19:00 ч. на 3 юни в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие". Освен националната премиера на фантазия по Кармен, пред плевенска публика ще бъдат изпълнени "Циганката" на Равел и едно от най-трудните произведения в класическата музика - Шеста симфония на Чайковски.

"Нашите солисти Атанас Маринов и Санжар Сапаев, както и музикантите на Плевенска филхармония са изумителни, а всичко, което правим е забележително. Вярвам, че изпълнението на Шеста симфония, която е една от най-трудните партитури в литературата за оркестър, ще надмине всички очаквания. Това е произведения с абсолютно крайни емоции, без правила, разчупващо всички клишета и норми. Който не дойде - загубата е негова. Днешната репетиция беше толкова въодушевяваща, че исках концерта да е днес", сподели Йордан Камджалов.

Директорът на Плевенска филхармония Любомир Дяковски каза, че работата със световноизвестния диригент е следствие от взаимно доверие, родено от прекрасна реализация на съвместни проекти: "Уверен съм, че концертът ще бъде прекрасен, а оркестърът отново ще покаже своята висока класа", коментира той.

Припомняме, че концертът ще се състои и на 6 юни (понеделник), в зала "България" в София, като част от Международния музикален фестивал Софийски музикални седмици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама