Граждани спряха движението при СУ, искат референдум за по-скъпия билет

16:14, 02 юни 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Граждани блокираха движението по бул. "Васил Левски" при Софийския университет, за да покажат несъгласието си с вдигането на билета в столицата. Те обаче заявиха, че това не е протест, а флашмоб. Затова пресичаха пешеходната пътека непрекъснато в продължение на 10 минути.

Във него се включиха около 50 души. Един от организаторите Кин Стоянов обясни, че това няма да е последната демонстрация, която правят.

„Няма да спрем до тук. Ще се опитаме да предизвикаме местен референдум за цените на билетите в градския транспорт и паркирането“, обясни той.

Първоначално флашмобът беше обявен като протест, който трябваше да се състои на кръстовището пред ректората на СУ, блокирайки движението по бул. "Цар Освободител" и "Васил Левски". Общината обаче не дала разрешение това да се случи.

Кин Стоянов разказа, че му обяснили, че ако блокират кръстовището, ще бъдат изведени от органите на реда. Затова, по съвет на адвокат, протестът се проведе под формата на флашмоб и „щетите” за движението бяха много по-малки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама