Планинското „Българка” събира на старт най-добрите пилоти в Сливен

16:31, 02 юни 16 / Спорт 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
11-то издание на високопланинското автомобилно състезание „Българка” събира на старт 52 участници. Състезанието е традиционно за Сливен и се организира от АСК „Булсим”. От клуба обявиха, че за първи път от 35 години насам Община Сливен отказва  подкрепа за провеждането на автомобилно състезание в града.

Подготовката за надпреварата е към края си, казаха днес организаторите Стефан Чолаков и Стефан Хаджилуков. По програма техническият преглед на заявените автомобили ще се извърши от 9.00 до 11.30 часа, на 4 юни, пред сградата на Общината. Официалното откриване на състезанието ще бъде в 12 часа пред паметника на Хаджи Димитър. Тренировките за място са в събота, 4 юни, от 14:00 часа в местността „Абланово”, а състезанието е в неделя, 5 юни, от 10:30 часа. Трасето се затваря един час преди това.

И тази година пилотите ще карат в три манша. Дължината на трасето е 4 200 метра, с денивелация старт – финал 230  метра.

Участие са заявили едни от най – изявените пилоти. Сред тях личат имената на Любен Каменов, Христо Манолов, Илия Царски и др.В състезанието ще вземат участие и 11 пилота от Сливен.

Организаторите са предвидили между трите манша Дрифт шоу, което е новост в програмата и ако допадне на публика и участници, ще се превърне в традиционно.

Награждаването на победителите се очаква да бъде около 14 часа на 5 юни в м.Абланово.

Многобройната публика,  която по традиция посещава това състезание, е необходимо да се съобрази с изискванията по безопасност - да не се преминава по състезателното трасе и да се наблюдава в отредените и обезопасени участъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама