Преславянин сменя стара Лада с Форд от Тотото

16:43, 02 юни 16 25 727 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
59-годишният Росен Пандуров от Велики Преслав е късметлията, който в неделя спечели кола от Втори ТОТО Шанс. Мъжът и цялото му семейство вече са „звезди” в родния град и всички говорят за това как ги е споходил късмета.

„Цялата махала се радва, много хубаво стана, че печалбата отиде при беден и добър човек”, казват ромите от квартала.

До вчера сутринта, Росен даже не знаел, че точно той е късметлията, при когото отива чисто новият Форд Фиеста. Пуснал си три фиша в неделя и вечерта гледал телевизия, за да види излизат ли му числата. Чул, че кола се паднала във Велики Преслав и се зачудил даже кой ще е този човек.

Два дни Росен дори не отишъл да си провери фишовете в единствения тотопункт в града. Занесъл ги в сряда сутринта и там разбрал, че е новият собственик на спечелената кола. Третият фиш от 2.40 лв. се оказал с късметлийски номер, но от числата попълнени в него няма печеливши. Сега Росен и фамилията му ще чакат пристигането на луксозния автомобил.

„Над 20 години играя тото, редовен съм, печелил съм по 100 до 500 лв., но винаги измислям различни комбинации, не ползвам еднакви числа. Понякога се случва цял час да седя в тотопункта и да умувам как да попълня фишовете”, разказва Росен.



В тричленното му семейство работи само съпругата Галя, която от 27 години е чистачка в СОУ „Черноризец Храбър” в града.

Росен е безработен и се препитава като събира и предава старо желязо. 21-годишната дъщеря Юлияна също е без работа.

„Господ си знае работата, нямам завист към човек, чиста душа съм и семейството ми е такова, щастливи сме. Ние се ползваме с авторитет в целия град. Няма значение, българи, цигани, всички ни уважават”, казва Росен.

Той от 30 години е шофьор и е сменил над 20 коли, ама досега е карал все руски автомобили. Семейната „Лада” е над  20-годишна, но върши работа, защото в нея и в ремаркето й товарят багажи, стока и железа.

Сега фамилията умува за какво ще ползва лъскавата западна кола. „Какво мога да работя с нея, трябва да съм богаташ и бизнесмен да я карам само за кеф”, чуди се новият собственик на Форда.

„Бил съм търговец, всичко съм продавал- дрехи, агнета, вълна и в Европа съм търгувал даже. Навремето имахме пари, смениха ги и не остана нищо -200 лв. Здравето е най-важното, парите са след това”, отсича Росен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама