Задържаха мъж за кражба на стоки от магазин в Шумен

17:03, 02 юни 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Шумен задържа за срок до 72 часа 36-годишния З.А. от село Обител, община Омуртаг, извършил кражба на стоки от магазин. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Мъжът направил кражбата с помощта на 25-годишната Х.Я. от Търговище при условията на опасен рецидив по образуваното бързо производство срещу двамата извършители.

На 1 юни 2016 г. мъжът и жената са задържани след кражба на козметика и хранителни продукти от магазин в Шумен. Извършителите били  забелязани от служител в обекта да поставят в чантата на жената стоки от рафтовете. Подаден бил сигнал чрез паникбутон към охранителната фирма на магазина. На касата двамата са  задържани и е повикана полиция.

Стойността на откраднатите стоки е в размер на 140 лева, но според разследващите двойката е съпричастна и  към други кражби. 36-годишният З.А. ще бъде привлечен като обвиняем за кражба, извършена при условията на опасен рецидив и в съучастие. Съучастичката му също е привлечена към наказателна отговорност за кражбата, извършена и като продължавано престъпление.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама