140 знаменитости помолиха с "любовно писмо" британците да не допускат Брекзит

17:57, 02 юни 16 / Свят 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Френската актриса Натали Бай, италианската й колежка Изабела Роселини, нидерладският художник Пол Верховен, Бьорн Улвеус от популярната през 70-т години шведска група АББА, носителката на Нобелова награда за литература германска писателка Херта Мюлер, белгийските режисьори Жан-Пиер и Люк Дарден са само част от 140-те европейски знаменитости, които написаха „любовно писмо“, в което ги молят да изберат оставането в Европейския съюз на референдума на 23 юни, съобщава Би Би Си.

"Искахме да кажем колко много ценим участието на Великобритания в Европейския съюз. С Вашата страна ни свързват не само договори, но и възхищение и любов. Всички ние се надяваме, че ще ги подновите", пишат авторите на писмото, публикувано днес в литературното приложение на в. "Таймс".

"Всички ние в Европа зачитаме правото на британския народ да реши дали желае да остане с нас в Европейския съюз. Това е ваше решение и ние всички ще го приемем", пише още в текста.

Според допитванията до общественото мнение само един от петима британци не е взел решение как да гласува на референдума. Сред останалите, 51 процента подкрепят оставането в Европейския съюз.

Сред европейските знаменитости, подписали се под писмото са още френската актриса Жюли Делпи, италианският писател Паоло Джордано, френските актьори Кристоф Ламбер и Клеманс Поези и носителят на Нобелова награда за литература Марио Варгас Льоса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама