Велико Търново почете паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

17:59, 02 юни 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Велико Търново почете паметта на големия революционер Христо Ботев и загиналите за свободата, обединението и независимостта на България. Точно в 12,00 ч. сирените огласиха целия град в продължение на една минута, а великотърновци се преклониха пред делото на Ботев и бележитите българи, жертвали животите си в името на Отечеството. Последва военен ритуал пред паметника Майка България.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов  поднесе венци и цветя в знак на признателност към саможертвата на Христо Ботев и българските герои. Същото сториха председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, областният управител проф. Пенчо Пенчев, представители на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и НВУ „Васил Левски”, на различни институции и организации, общински съветници и много граждани.

По време на церемонията ученици от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” рецитираха свои литературни есета за живота и делото на Христо Ботев. Те припомниха колко значима е ролята на гениалния поет и революционер за Освобождението, Съединението и Независимостта на България. Военният ритуал бе излъчван пряко по интернет.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама