Институциите в Шумен се включват в кампанията „Да изчистим България заедно”

18:41, 02 юни 16 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общините и териториалните структури на  държавната администрация в област Шумен ще се включат в кампанията „Да изчистим България заедно”, организирана от bTV Media Group за шести пореден път.

Акцията ще се проведе на 4 юни от 9.30 ч.,  като акцентът тази година е поставен върху почистването на защитените територии и природните паркове.

На територията на Природен парк „Шуменско плато“ са определени четири места за почистване – районът около Шуменска крепост, летен информационен център на Паметник „Създатели на българската държава“, районът около ловна хижа „Диана“ и парк „Кьошковете“, съобщиха от Областна администрация.

В почистването на тези обекти ще участват представители на  администрацията на община Шумен, Областна дирекция "Земеделие", Бюрото по труда, Североизточно държавно предприятие, отдел „Статистически изследвания“ Шумен, Инспекцията по труда, Областната дирекция на МВР, Регионалната здравна инспекция, Районна здравноосигурителна каса, Регионалния инспекторат по образованието, ВиК, Пътища АД, Титан, Регионалната дирекция по горите, екоинспекцията, местните структури на НОИ и НАП и др.

В акцията ще се включат и група американски кадети, които заедно с велоклуб „Илчов баир“ ще почистват района на стъпалата към паметник „Създатели на българската държава“. Държавната психиатрична болница в Царев брод и редица частни фирми също ще участват в инициативата, като те са избрали да почистват районите около техните работни места.

Подкрепа за кампанията изразиха и кметовете на останалите общини в област Шумен, където ще се организират акции по почистване на съответните населени места.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама