Отборът на “Роко” остана в А група

21:11, 02 юни 16 / Спорт 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на “Роко” ще играе в А група по тенис на маса и следващия сезон. Това стана ясно след като шуменските състезатели успяха да спечелят баража за оставане в елитната група срещу отбора на “Камчия 2007” от Дългопол. Съставът на “Роко” остана на седмото място този сезон в А група, а този от Дългопол завърши втори в Б. Според регламента на първенството двата отбора играят директен мач, за д аопределят кой ще играе в по-горната дивизия на шампионата по тенис на маса при мъжете.

Срещите от баража се играха в шуменската зала “Плиска” и продължиха над 4 часа. Всички мачове бяха много оспорвани, а шуменският “Роко” измъкна победата с 4:3.

За “Роко” играха: Атанас Росенов, Росен Рачев, Георги Домусчиев, Любомир Янакиев. Отборът на “Камчия 2007” бе в състав: Тихомир Мичев, Добромир Денев, Росен Илиев и Добромир Ангелов.

Шуменските тенисисти започнаха по-уверено и поведоха с 3:1 след  победи на Любомир Янакиев над Тихомир Мичев, на Атанас Росенов над Денев и в мача на двойки, където Росен Рачев и Атанас Росенов се наложиха трудно с 3:2 над Росен Илиев и Тихомир Мичев. Но изненадващо Георги Домусчиев допусна загуба от Росен Илиев. Втората неприятна изненада за “Роко” дойде в мача на Атанас Росенов срещу Тихомир Мичев. Шуменецът досега нямаше загуба от този противник, но този път бе победен с 3:2. В следващата среща Росен Рачев също допусна загуба след оспорвана среща с Росен Илиев. По този начин тимът от Дългопол изравни общия резултат – 3:3.

В изключително важна среща Георги Домусчиев успя да се наложи над Денев с 3:0 и с тази победа сложи край на спора и шуменският “Роко” остана в А група и за следващия сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама