Патриарх Неофит връчи църковен орден „Св.св. Кирил и Методий“ на руския посланик

22:25, 02 юни 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Посланикът на Руската федерация Юрий Исаков е удостоен с църковния орден „Св. св. Кирил и Методий“ - първа степен, съобщиха от Светия синод. Високото отличие му е връчено лично от Патриарх Неофит в знак на внимание и за заслуги към Българската православна църква.

„Посланикът има особена роля и възложение – да бъде посредник във взаимоотношенията между страните и народите и да способства със своето служение за взаимното им опознаване и разбирателство, да бъде пратеник и посланик на мира и да служи за укрепването на добрите взаимоотношения помежду им", каза в обръщението си към Исаков Патриарх Неофит.

Главата на Българската православна църква отбеляза и приноса на руския посланик във взаимното опознаване и разбирателство между двата славянски народа въпреки сложните и нееднозначни отношения между Русия и България през последните години.

Посланик Исаков заяви, че това отличие е от особено голямо значение за него. По неговите думи без църквата, без здравата и непоклатима основа на християнските принципи за справедливост, мир, единство, неговото служение на посланик, чиято задача е укрепването на дружбата и разбирателството между двата народа, би било немислимо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама