В Плевен ще бъде изградена топла връзка между плувния басейн и училище "Иван Вазов"

07:16, 03 юни 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Плевен ще бъде изградена топла връзка между единствения покрит басейн в града и най - голямото училище СОУ "Иван Вазов", след като общинските съветници одобриха предложението след бурни дебати. Това съобщиха от пресцентъра на местния парламент.

Обсъждането премина доста разгорещено, като бяха изтъкнати множество доводи за и против идеята. Основните аргументи на опонентите бяха, че свързването на плувния комплекс и училището ще постави под въпрос безопасността на децата, тъй като на практика ще осигури свободен достъп за външни лица. Беше изтъкнат и аргумента, че топлата връзка ще дескриминира учениците от другите учебни заведения в Плевен.

Поддръжниците пък заявиха, че не виждат нередности в изграждането на топлата връзка, тъй като тя ще бъде изцяло за сметка на училището. От пресцентъра на ОбС уточняват, че в общината вече е внесен инвестиционен проект, който е приет с решение на Експертния съвет по устройство на територията. Строителното разрешение ще бъде издадено, след като съветниците гласуваха "за".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама