Министър Ангелкова открива туристическия сезон в Созопол

07:20, 03 юни 16 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на туризма Николина Ангелкова ще пристигне тази вечер в Созопол за официалното откриване на сезон Лято 2016, научи Topnovini.bg. Освен нея са поканени и областният управител Вълчо Чолаков, бургаски депутати и кметове на морски общини.

Официалната част ще започне от 20.00 часа. Половин час по-късно на сцената на амфитеатъра ще започне концертът на Христиана Лоизу – победителката от последния сезон на риалити шоуто Х-фактор. Около 22,00 часа традиционната за случая заря ще ознаменува началото на туристическия сезон.

Същата вечер официално ще бъде открит и Международният франкофонски фестивал „Солей”, който за шести път ще се проведе в морския град. Иначе той стартира още на 31 май с Международния пленер „Солей” с участието на художници от България, Македония, Румъния и Белгия. В рамките на седем дни ще се проведат 18 събития с участници от България, Македония, Румъния, Мароко, Грузия, Ливан и Белгия. Жителите и гостите на Созопол ще могат да посетят изложби, концерти, прожекции на филми, които представят многообразието на културните образци на страни, членуващи в Международния алианс на франкофоните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама