Клуб "Сороптимист" със здравна акция в Русе

07:41, 03 юни 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес Клуб "Сороптимист" Русе организира акция в рамките на кампанията „Не си сама“. Ще бъдат запознати работничките във фирма с идеите на световното движение „Сороптимист Интернешънъл“, в основата на което е помощта от жени за жени и деца, съобщават инициаторите на събитието.

Един от приоритетите на това движение е грижата за здравето и превенцията на заболявания, които са рискови и най-често срещани при жените. "Ще подарим на всяка жена от фирмата диплянка с някои митове, свързани с рака на гърдата и фактите, които ги оборват, както и информация относно самостоятелните и медицинските профилактични прегледи", информират още от Сороптимист Интернешънъл Клуб Русе.

"На 2 юни, 2015 стартира с Кръгла маса нашата инициатива „Не си сама“ – психологическа подкрепа на жени, претърпели операция от рак на гърдата, в резултат на която създадохме група за такава подкрепа. Ще поканим жените от посетената фирма, които чувстват необходимост от такъв вид общуване, да дойдат при нас", съобщават още организаторите на събитието днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама