Обявиха конкурс за директори на четири училища в област Добрич

07:53, 03 юни 16 25 722 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима училищни директори в област Добрич ще бъдат пенсионирани. Те вече са получили предизвестията за това, научи Topnovini.bg.

Става въпрос за директорите на    СОУ „Св. Климент Охридски” и СОУ „Любен Каравелов” в Добрич, на ОУ „Отец Паисий” в с. Овчарово и на ОУ „Йордан Йовков” Каварна.

Още в началото на годината стана ясно, че общо седем директори на училища в областта ще бъдат пенсионирани поетапно. Тогава увериха, че ще се изчака края на учебната година, а новите трябва да встъпят до септември.

Изискванията към кандидата за заемане на длъжността са да са навършили пълнолетие, да не са осъждан на лишаване от свобода с влязла в сила присъда за умишлено престъпление от общ характер, да не са лишени по съответния ред от правото да заеме определена длъжност, да не страдат от заболявания и отклонения, които застрашават живота или здравето на децата и учениците, да не са дисциплинарно уволнявани, да притежават диплома за висше образование, съответстваща на професионалното направление съгласно Класификатора на областите на висшето образование и професионалните направления, която да позволява на кандидата да формира норма на преподавателска работа, както и да имат по-малко от 5 години учителски трудов стаж.

Конкурсът се провежда в три етапа: Допускане по документи, писмен изпит-тест за определяне нивото на общите компетентности и основните познания, необходими за заемане на длъжността и интервю.

Документите се подават от 2 юни до 4 юли в Регионален инспекторат по образованието.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама