Клуб „Батик” подреди годишната си изложба в Търговище

09:21, 03 юни 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клуб „Батик“ от Търговище, с ръководител Славка  Георгиева, откри  годишна изложба, наречена „Восъчни фантазии”. Експозицията е подредена във фоайето на Младежкия дом. Тя включва над 60 творби, създадени в техника батик /източна индонезийска техника на рисуване върху текстил/, създадени през сезон 2015/2016г.

Ръководителят на клуба Славка  Георгиева сподели радостта си от успехите на децата през изминалия творчески сезон и удовлетворението си от задълбочената им работа в ателието и от участието им в "Изложение Търговище", където клубът има ежегодно шатра. Припомнени бяха добрите взаимоотношения с посолството на Индонезия в България.

Много нови успехи, упоритост и вдъхновение пожела на Клуб "Батик" директорът на Младежкия дом Даниела Марчева. Тя поздрави децата и младежите от клуба, както и техният ръководител, за добрата работа и постигнатите награди през сезона.

Бяха раздадени и наградите, спечелени от възпитаниците на Клуб "Батик" от национални и международни конкурси. Йорданка Петрова спечели право на самостоятелна изложба през следващия творчески сезон, а Йоанна Динева право на едномесечно безплатно посещение в клуба. Останалите деца получиха грамоти за активно участие в презентиране на детското изкуство по време на 239 Пролетен панаир, за приятелство и принос в обучението ма малките, за старание и прецизност в усвояване на техниката батик. Димана Стойчева и Клио Хари Глеридис получиха грамота за принос към творческото израстване на Клуб ,,Батик ".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама