Николай Спасов е новият шеф на Областната дирекция на МВР в Добрич

09:43, 03 юни 16 25 1975 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисар Николай Спасов е новият директор на Областната дирекция на МВР в Добрич. Досега той бе зам.-директор на дирекцията във Варна.

Пред състава в Добрич го представя главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. В интервю за Topnovini.bg той съобщи, че досегашният директор Веселин Колев е упражнил правото си за прекратяване на правоотношения със системата на МВР поради придобиване право на пенсия и вече не е служител на МВР. Зам.-директорът  Костадин Харитов вече е служител на ОД на МВР – Варна.

Комисар Николай Викторов Спасов е роден на 18 март 1978 г. в  София. Завършил е УНСС – икономика и управление – бакалавърска степен, по-късно магистърска в специалността „Публична администрация“. Преминал е едногодишно обучение в Академията на МВР.

На работа в МВР  постъпва през 2008 г. на длъжност разузнавач I степен в сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към VІІІ РПУ при СДВР. Работил е в ГД „Борба с организираната престъпност“, бил е началник на криминална група в полицейски участък към VІІІ РПУ. Последната му длъжност в София е била началник на група „Престъпления против собствеността“ при Първо РПУ на СДВР.

За зам.-директор на Областната дирекция на МВР във Варна бе назначен през май миналата година, скоро след назначаването на директора й Даниел Пашов, който също е от София и е работил в VІІІ РПУ.



Както Topnovini.bg писа, в края на миналата седмица Веселин Колев и Костадин Харитов са били в Министерството на вътрешните работи.

Дадена им е възможност да изберат дали да пуснат рапорт за пенсиониране или да се съгласят да бъдат преместени на друга служба. До това се стигна след създадено напрежение в дирекцията и сигнали  до ръководството на МВР и възложени проверки от Инспектората срещу двамата. Проверките са приключили и всики сигнали са неоснователни, каза Георги Костов. Ръководството на МВР обаче било обезпокоено, че има "тежък, дълбок личностен конфликт между хората, които трябва да направят организацията, така че да подобрят сигурността в региона и обществото да се чувства по-добре". Повече четете в интервютона Георги Костов за Topnovini.bg тук.

Пред Topnovini.bg новият директор на ОД на МВР - Добрич Николай Спасов, заяви, че не се притеснява от напрежението в дирекцията, тъй като счита, че "всеки един проблем, който е на масата, е решим". Първия коментар, който той даде за Topnovini.bg преди представянето, четете тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама