Четири учебни заведения в област Разград ще са с нови директори наесен

09:53, 03 юни 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири учебни заведения на територията на област Разград ще са с нови директори наесен, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Атанас Дончев.

Със заповеди на Министъра на образованието и науката Меглена Кунева и на началника на Регионалния инспекторат Атанас Дончев вече са обявени конкурси за длъжността „директор” за четирите училища. Две от тях са държавни – Професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи” в Разград и Професионална гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух” в Исперих, а другите две са общински – ОУ „Отец Паисий” в Дянково и ОУ „Свети Климент” в кубратското село Юпер. Директорите на тези учебни заведения – Георги Обретенов, Жени Данаилова, Ваня Васева и Йорданка Иванова са навършили годините и стажа за пенсия и са им връчени едномесечни предизвестия.

Изискванията към кандидатите, начинът на провеждане на конкурса, необходимите документи и сроковете са обявени на страницата на Регионалния инспекторат по образованието в Разград.

Конкурси за директори ще има общо в 153 държавни и общински училища в страната, обяви преди дни зам.-министър Диян Стаматов, като уточни, че конкурсите се налагат поради пенсиониране на досегашните директори на образователните институции.

Очаква се новоназначените директори да встъпят в длъжност преди 1 август, когато влиза в сила новият Закон за предучилищното и училищното образование. Целта е те да имат възможност да организират нормалното откриване на новата учебна година, обясни зам.-министър Стаматов.

 До окончателните резултати от конкурсите досегашните директори ще изпълняват задълженията си, а там, където няма класиран кандидат старите директори също ще запазят длъжността си като временно-изпълняващи до нов конкурс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама