Окръжната прокуратура в Русе протестира оправдателна присъда на шофьор, причинил смърт на пешеходец

11:34, 03 юни 16 25 208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Русе протестира оправдателна присъда, с която Окръжният съд е признал за невинен и оправдал 73-годишен шофьор, причинил смърт на пешеходец, поради малозначителност на деянието. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Държавното обвиненине в дунавския град е предало на съд Иван И. за това, че на 2 април 2014 г. в Две могили, област Русе, при управление на лек автомобил „ВАЗ“ не спрял при възникнала опасност на пътя и по непредпазливост причинил смъртта на 75-годишен пешеходец.

С присъда от 1 юни 2016 г. Окръжният съд е признал подсъдимия за невинен в извършване на посоченото престъпление, като е приел, че макар и деянието формално да осъществява признаците на предвиденото в закона престъпление, неговата обществена опасност е явно незначителна, поради което го е оправдал по обвинението.

Прокуратурата счита, че присъда е неправилна, тъй като е постановена в нарушение на закона и следва да бъде отменена изцяло, като съда постанови нова присъда, с която подсъдимият да бъде осъден съобразно обвинението, с което е бил предаден на съд в първата инстанция.

В протестта си до Апелативен съд във Велико Търново, прокуратурата иска присъдата на Окръжния съд да бъде отменена изцяло, като се постанови нова – осъдителна присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама