Проверяват бензиностанциите на Марешки, според него няма нищо нередно

11:39, 03 юни 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Икономическата полиция, Националната агенция за приходите и Агенция „Митници“ са започнали проверки на всички бензиностанции от веригата VM Pеtroleum, собственост на варненския бизнесмен Веселин Марешки. Според „24 часа“ проверките били изненадващи и започнали вчера, като целта им била да се установи произходът на горивата, доставните им цени и платени ли са ДДС и акцизи за тях.

Данъчните и митническите проверки са извършени преди няколко дни и не са открили нищо нередно, заяви самият Марешки в предаването „Денят на живо“ по Канал 3. Прехвърлянето на  фирмите си на името на майка му Веска той обясни с намерението си да влезе в политиката.

Бизнесменът, който вече е и кандидат за президент, каза още, че възнамерява сам да предизвика проверка на личното си финансово състояние, за да се види с колко пари и имоти разполага и какъв е техният произход.

„Надявам се, че ще бъдат проверени всички играчи на пазара, за да стане ясно кой плаща и кой не плаща данъци. А ние категорично не сме от тях”, заяви още Марешки и допълни, че до края на месеца ще отвори още 5 – 6 обекта в по-малките областни градове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама