Бъчварова призна, че МВР е доникъде с разкриването на убийството в Борисовата градина

12:21, 03 юни 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма напредък по разследването за убийството на 16-годишното момче в Борисовата градина. Това призна вътрешният министър Румяна Бъчварова минути, след като бе приета на първо четене реформата в МВР. 

Младежът бе убит на 2 юни 2015 година 

„Мога да ви уверя, че колегите от СДВР в нито един момент не са спирали да работят”, каза Бъчварова и допълни, че всичко, което са могли да направят, са го направили. 

Потърсили са и съдействие на партньорски служби там, където има технически по-добри възможности и били разпитани над 350 души само по сигнали на граждани. 

Бъчварова посочи, че ако зависи от МВР, убиецът ще бъде заловен в най-скоро време. 

„Има обективни пречки, които не позволяват да си свършим работата бързо. Вярвам, че това ще се случи, защото е нелепа ситуацията”, каза още министърът на вътрешните работи. 

Най-големият коз на полицията продължава да е разпространеният запис на бягащ младеж, направен от охранителни камери. Видеото е обработвано в лаборатории на ФБР и Интерпол. Предстои да бъде обработено още веднъж от компютърни специалисти, които ще използват нов метод за изчистване на картината.

Полицаите вече са успели да уточнят само височината на младежа, който се издирва. Той е 1.90 метра. Не е изключено той да се окаже и основният заподозрян по случая.

МВР работи по две основни версии. Първата – че Георги е станал жертва на неуспешен опит за въоръжен грабеж. Според втората версия 16-годишният ученик е загинал заради конфликт, възникнал при неизяснени обстоятелства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама