"Албена инвест холдинг" АД ще се влива в "Албена" АД

12:36, 03 юни 16 25 870 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Албена инвест холдинг“ АД да се влее в „Албена“ АД са решили ръководствата на двете компании на проведено на 31 май заседание. За това съобщава изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев и представляващият „Албена инвест холдинг“ Иванка Данчева в писма до Комисията за финансов надзор. В тях се посочва, че на същия ден Управителният съвет на холдинга и Съветът на директорите на „Албена“ са подписали и договор за преобразуването.

В съобщението се посочва, че компаниите ще внесат документите в Комисията за финансов надзор. Те трябва да бъдат одобрени от регулатора преди да бъдат свикани общи събрания на акционерите, които също да дадат съгласие за вливането.

Не се очаква това да се случи нито на свиканото за днес общото събрание на холдинга, нито на насроченото за утре събрание на акционерите на „Албена“ АД.

Сред основните точки в дневния ред на тези събрания са решенията за разпределяне на дивидент. Предложението на ръководството на „Албена инвест холдинг“ печалбата за 2015 год. в размер на 1 772 701.23 лв. да бъде разпределена, като сумата от 825 000 лв. да бъде разпределена като дивидент по 0.15 лв. на акция, а останалата част от печалбата в размер на 947 701.23 да се отнесе като неразпределена печалба.

Общо събрание на "Албена" АД утре ще решава каква част от печалбата, реализирана през 2015 година в размер на 9 542 078 лева, да бъде раздадена като дивидент на акционерите. Съветът на директорите предлага да бъде изплатен дивидент по 0.45 лева на акция, а останалата част от средствата да бъде отнесена към неразпределената печалба. Постигнатата от "Албена" АД нетна печалба е с 13 на сто повече спрямо предходната година, отчитат от публичното дружество. През 2015 г. във ваканционно селище Албена са реализирани 1,2 млн. нощувки, или с 4% по-малко в сравнение с 2014 г. На годишна база най-голям ръст на нощувките има от германски туристи (13%), следвани от скандинавския и румънския пазари с по 7% увеличение на нощувките. Приходите от дейността на Албена АД през 2015 г. са 71,73 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама