Престижни награди за Мирела и Пресияна преди финала на "България търси талант"

13:34, 03 юни 16 / Култура 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сестрите Мирела и Пресияна Димитрови са се запътили към финала на „България търси талант“ в неделя с две спечелени престижни награди от Международни фестивали, стана ясно днес.

Само преди седмица Мирела Димитрова спечели Голямата награда на 25-отото издание на младежкия поп-рок конкурс „Сарандев“ в Добрич.

Вчера пък Пресияна Димитрова се завърна от Казахстан, където е спечелила Гранд при от конкурса „Бозторгай“ в град Алмати в конкуренцията на над 150 участници от Казахстан, Италия, Киргизстан, Русия, Литва, Беларус, Португалия. Пресияна Димитрова е била единственият представител от България. Тя е грабнала сърцето на журито и публиката с изпълненията на песните „Повей ветре“ и „I surrender“.

Заедно с нея в Казахстан е била и по-голямата й сестра Мирела, която е миналогодишна носителка на Гран при от Международния фестивал „Бозторгай“ в Алмати. През тази година тя е участвала в гала концерта като лауреат и в още два концерта в казахстанския град.

Пътуването на младите певици е станало възможно, благодарение на финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. 

Така двете сестри завоюваха престижни награди във времето между полуфинала, на който зрителският вот ги класира на първо място и финала, който е на 5 юни, неделя.

Русенци могат да подкрепят своите любимки след 20 часа в неделя, когато ще стартира вота в „България търси талант“ по bTV и ще бъде обявен номера за гласуване.

Мирела и Пресияна, които са ученички в СОУ за европесйки езици „Свеи Константин-Кирил Философ“ благодарят на вокалния си педагог Аделина Колева от Горна Оряховица, която не спира да ги подкрепя при всички техни прояви, а това, че постоянно печелят отличия доказва, че ги очаква бляскаво бъдеще, сочат специалисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама