Пускат от ареста подсъдими за разпространение на наркотици

13:38, 03 юни 16 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд облекчи днес мерките за неотклонение на Петър Борисов и Янко Костов, които са посъдими по дело за държане и разпространение на наркотици.

Костов е с влошено здравословно състояние и според съдебния лекар  трябва да бъде под лекарско наблюдение, тъй като страда от тежко кардиологично заболяване и е претърпял операция. Тъй като домашният арест ще ограничи свободното му движение в случай на необходимост от незабавно лечение, съдът измени мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в „подписка“ и му наложи забрана да напуска пределите на страната.

Бе разгледано искане на защитата за изменение на мярката за неотклонение и на другия подсъдим в наказателното дело – Петър Борисов, който също е задържан от близо година. Съдебният състав припомни практиката на ВКС, че задържането под стража не бива и не следва да се превръща в наказание. От началото на делото са събрани огромен обем доказателства и се чака само заключението на вещите лица по комплексната съдебномедицинска и психиатрична експертиза за състоянието на Янко Костов.

Преди да насрочи следващото съдебно заседание за 4 юли, съдът определи домашен арест за Борисов и  също му наложи забрана да напуска страната.

41-годишният Янко Костов и 25-годишният Петър Борисов бяха задържани на 29 юли 2015 г. при нощна полицейска акция в Златни пясъци. До момента по делото на първа инстанция бяха изслушани множество свидетели и вещи лица, сред които и чуждестранни туристи. Изменените мерки за неотклонение спрямо двамата могат да бъдат обжалвани или протестирани пред Апелативния съд във Варна, уточниха от пресслужбата на ВОС.

                                                                                             

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама