Русенски работодатели са подали заявления за разкриване на 555 работни места по схема "Обучения и заетост"

14:04, 03 юни 16 25 667 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка разглеждане и оценка на набрани заявки от работодатели по схема „Обучения и заетост” към ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 г., Постоянната областна комисия по заетост проведе поредното си заседание на 03.06.2016 г. Информацията съобщават домакините от Областна администрация - Русе.

В началото на заседанието областният управител доц. д-р Стефко Бурджиев е представил Вартан Вартанян, който е назначен за изпълняващ длъжността директор на дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Русе (ДРСЗ Русе).

Заседанието продължило под председателството на Станимир Станчев, заместник областен управител на Област Русе, съгласно предвидения дневен ред. 

По първа точка, Кремена Калчева – началник на сектор „Програми, мерки, квалификация и контрол” в ДРСЗ Русе, е презентирала схемата пред членовете на комисията и Методиката за подбор и оценка на подадените заявки от работодателите.

Отчетено е, че в рамките на 5 работни дни в ДРСЗ Русе са постъпили общо 169 броя заявки за разкриване на 555 работни места с необходими 4 150 170 лв., при отпуснати за Област Русе 781 296 лева.

От всички подадени заявки 33 броя за 169 работни места не отговарят на изискванията и са анулирани.

На база на получените точки по критериите за оценка, Комисията по заетост е класирала и предложила за финансиране 28 заявки от работодатели за 146 броя работни места на стойност 779 031 лв.

Останалите 108 заявки са включени в резервни списъци, като ще бъдат удовлетворени при освобождаване на финансов ресурс. Разгледаните и оценени от Комисията по заетост заявки ще бъдат предоставени за одобрение и финансиране в Агенцията по заетостта, а резултатите ще бъдат публикувани на електронната й страница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама