Свръхдоза е причината за смъртта на Принс

14:07, 03 юни 16 / Свят 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Принс е починал от свърхдоза, стана ясно след като бяха оповестни резулатите от аутопсията. Музикантът е взимал фентанил - обезболяващ и наркотичен аналгетик с висок риск за пристрастяване. Преди да си легне той е взел свръхдоза от силното болкоуспокояващо лекарство, гласи официалната информация на американския Съдебномедицински институт в Средния запад. От къде и как се е снабдявал с него Принс не е ясно и полицията в момента води разследване в тази насока. Според следствието музикантът си го е „самопредписал“, тоест - не е имал рецепта за него.

Медиите отвъд Океана твърдят, че Принс години наред е взимал обезболяващи заради болки в тазобедрената става. Това е и една от причините да използва прословутия си бастун. Лекарите са искали да го оперират, но той е отказал, защото трябвало да му преливат кръв. Музикантът, който от години е част от религиозната група „Свидетелите на Йехова“ не се съгласил, защото това било недопустимо според вярванията на сектата.

Фентанилът е болкоуспокояващо лекарство, смятано за 50 до 100 пъти по-силно от морфина. То често се използва при хронични болки, обикновено в случаи, когато другите болкоуспокояващи лечения не помагат или вече не действат. По данни на американските Центрове за контрол и превенция на болестите през 2014 г. от свръхдоза са починали близо 15 000 души.

Принс почина на 21 април в имението си в шата Минесота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама