Бум на издадените карти след по-високата цена на билета

14:37, 03 юни 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Центърът за градска мобилност и Столична община изглежда постигнаха заявената цел с шоковото поскъпване на цената на еднократния билет за градския транспорт. За периода 30 май - 2 юни т.г. са издадени цели 8 432 нови абонаментни карти. За сравнение - през месец май 2015 г. са издадени 5 586 карти.

Само за двата дни след влизането в сила на новата цена на единичния билет са издадени 4 417 карти. Над 1000 от тях са годишни карти, чиято цена беше намалена с 30% до 365 лв. От новата карта „Метро Плюс“, която дава възможност да се използва метро и една линия на наземния транспорт, са издадени 372 броя.

Какви са правата ни при проверка, вижте ТУК.

Поради засиления интерес към абонаментните карти Центъра за градска мобилност удължи работното време на някои от пунктовете за издаване и зареждане на карти, като те ще работят и през уикенда.

До 21.00 ч. в петък ще работят пунктовете на "Център за градска мобилност" ЕАД на метростанция "Сердика", метростанция СУ "Кл. Охридски", метростанция "Европейски съюз", метростанция "Бели Дунав", метростанция "НДК" и на сп. "Централна гара".

От 7.15 до 18.45 ч. ще работят пунктовете на пл. "Бански", метростанция "Обеля", метростанция "Сливница", на пл. "Възраждане" 1, на автогара "Запад", срещу бл. 54 в жк "Студентски град", на ул. "Проф. Г. Брадистилов" при Техническия университет", на пл. "Сточна гара", на ул. "Ив. Абаджията" в жк "Дружба 1", на ул. "Св. Преображение" в жк "Младост 3", на Кооперативен пазар "Люлин", на бул. "Кн. Мария Луиза" 86, на автостанция "Гео Милев", на бул. "Ломско шосе", на бул. "Христо Ботев" - сп. "Централна гара", на бул. П. Евтимий" преди бул. "Витоша", на бул. "Ген. М. Д. Скобелев" - спирката на трамвай 6, на жк "Овча купел" при бл. 523, на бул. "Гоце Делчев"-жк "Красно село", на сп "бл. 43" на бул. "Ал. Малинов", на пл. "Славейков", на сп. "Театър "София", на сп. "Ул. Пиротска" на бул. "Хр. Ботев", на сп. "Стадион В. Левски" на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", на сп. "Модна къща Агресия", на сп. "Лъвов мост" на бул. "Сливница", на метростанция "Младост 1", на сп. "Централни хали", на пазара в жк "Борово", на сп. "СУ Кл. Охридски", на сп. "УБМАЛ "Св. Анна" на бул. "Цариградско шосе", на сп. "Съдебна палата", на бул. "Ген. М. Д. Скобелев" при МОЛ "София", на сп. "Ул. Макгахан" в жк "Хаджи Димитър", на сп. "УМБАЛСМ Пирогов" на бул. "Ген. Е. Тотлебен", на пл. "Света Неделя", на сп. "Бъкстон" на бул. "Цар Борис Трети", на сп. "Спортна палата" на бул. "В. Левски", на сп. "Орлов мост" посока Младост, на сп. "бл. 206" жк "Дружба 2", на сп. "Румънско посолство" на бул. "М. Еминеску", на бул. "Янко Сакъзов" 34, на сп. "Ул. Колкотница" на бул. "Хр. Ботев", на пазара в жк "Иван Вазов" и на сп. "бул. "Вл. Вазов".

В неделя ще работят 45 пункта на ЦГМ. От 6.15 до 21.00 ч. работи пункта на сп. "Централна гара", а от 7.15 до 20.00 ч. пунктовете на метростанция "Сердика", метростанция СУ "Кл. Охридски", метростанция "Европейски съюз", метростанция "Бели Дунав" и метростанция "НДК".

От 7.15 до 18.45 ч. работят пунктовете на пл. "Бански", метростанция "Обеля", метростанция "Сливница", на автостанция "Гео Милев", на бул. "Ломско шосе", на бул. "Христо Ботев" - сп. "Централна гара", на бул. П. Евтимий" преди бул. "Витоша", на бул. "Ген. М. Д. Скобелев" - спирката на трамвай 6, на жк "Овча купел" при бл. 523, на бул. "Гоце Делчев"-жк "Красно село", на сп "бл. 43" на бул. "Ал. Малинов", на пл. "Славейков", на сп. "Театър "София", на сп. "Ул. Пиротска" на бул. "Хр. Ботев", на сп. "Стадион В. Левски" на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", на сп. "Модна къща Агресия", на сп. "Лъвов мост" на бул. "Сливница", на метростанция "Младост 1", на сп. "Централни хали", на пазара в жк "Борово", на сп. "СУ Кл. Охридски", на сп. "УБМАЛ "Св. Анна" на бул. "Цариградско шосе", на сп. "Съдебна палата", на бул. "Ген. М. Д. Скобелев" при МОЛ "София", на сп. "Ул. Макгахан" в жк "Хаджи Димитър", на сп. "УМБАЛСМ Пирогов" на бул. "Ген. Е. Тотлебен", на пл. "Света Неделя", на сп. "Бъкстон" на бул. "Цар Борис Трети", на сп. "Спортна палата" на бул. "В. Левски", на сп. "Орлов мост" посока Младост, на сп. "бл. 206" жк "Дружба 2", на сп. "Румънско посолство" на бул. "М. Еминеску", на бул. "Янко Сакъзов" 34, на сп. "Ул. Колкотница" на бул. "Хр. Ботев", на пазара в жк "Иван Вазов" и на сп. "бул. "Вл. Вазов".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама