Община Ценово се включи в инициативата "Да изчистим България заедно"

14:59, 03 юни 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на всички населени места в община Ценово се включиха активно в националната кампания „Да изчистим България заедно“, съобщават от местната администрация. 

Служителите на общинската администрация и кметствата, въоръжени  с чували и ръкавици, са почистили районите около сградите, зелените площи, парковете и централните улици. Кметът на общината д-р Петър Петров лично е дал старт на акцията в 13 часа в петък.  

През тази година е нямало предварително определени локации за почистване. Едни от най-активните участници отново са били децата и техните учители от детските градини и учебните заведения в общината. Дворовете и спортните площадки „грейнаха“ след поредната щателна уборка, коментират от местните учебни заведения.

„Специално внимание беше отделено за почистването на защитените зони в общината – „Обикновен сладник“ в село Белцов и „Българска гърлица“ край село Караманово“, споделя Ралица Цанкова, главен специалист в отдел „Екология“ на общинската администрация. Жителите по селата предварително бяха уведомени за кампанията. Те хигиенизираха районите около домовете си и прилежащите тротоари. Общинската служба по чистота веднага започна да извозва събраните отпадъци.

И тази година ще продължи инициативата на фирма „Дартек“ да се грижи за крайбрежните зони на река Янтра от село Долна Студена до Белцов. Кампанията се провежда за трети пореден път. В туристическите биваци и зоните за краткотраен отдих по меандрите на реката бяха събрани десетки чували с отпадъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама