Част от ремонтите на Градския стадион в Русе вече възложени

15:32, 03 юни 16 / Спорт 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Засилена подготовка тече за наложителните ремонти на Градския стадион в Русе, коментира за Topnovini.bg директорът на общинското предприятие "Спортни имоти" Веселин Богданов.

Както вече съобщихме, съоръжението има нужда от сериозно стягане, за да може да посрещне първите мачове на ФК "Дунав" в "А" група след 25-годишно прекъсване.

Припомняме, че "драконите" си спечелиха промоция в елита 2 кръга преди края на сезона, а в предпоследния получиха златните медали и шампионската купа на "Б" група. Те финишираха по категоричен начин на първото място във втория ешелон с преднина от 10 точки пред втория "Поморие" и 14 пред третия "Локомотив" Горна Оряховица.

Община Русе се е ангажирала с цялостен ремонт на санитарните помещения на стадиона, реконструкция на сектора за гости, което включва укрепване на оградата и увеличаване на височината й, нова предпазна мрежа върху сектора с цел избягване на хвърляне на предмети на терена и пистата, както и изграждане на самостоятелен вход за отбора-гост към съблекалните и ремонт на официалния вход за отборите.

Кметът Пламен Стоилов бе категоричен, че Общината ще изпълни ангажимента си и ремонтните дейности ще са приключили до началото на първенството, което се очаква да е на 23 юли.

"Ремонта на съблекалните и тоалетните вече е възложен на фирмата, която отговаря за текущите ремонти на обектите - общинска собственост. Подменяме и климатиците на съблекалните. Вчера /02.06/ направихме последен оглед на сектора за гости със зам.-кмета по "Устройство на територията" инж. Димитър Наков и проектантите. До седмица-две трябва да започне и ремонта там. Подбираме и нова професионална озвучителна система, която да може да се надгражда с планираното обновяване на стадиона - с нови козирки на другите централни сектори и т.н.", сподели директорът на общинското предприятие "Спортни имоти" Веселин Богданов.

За наложителната подмяна на тревната настилка на терена и монтиране на осветление обаче все още се очаква финансиране от държавата, каквото има обещано от спортния министър Красен Кралев. Решение на Министерски съвет по този въпрос обаче и през тази седмица липсваше.

Междувременно при посещението си в Горна Оряховица вчера /02.06./ министър-председателят Бойко Борисов е заявил готовност да подпомогне ремонта на стадиона там, за да играе местния "Локомотив" в "А" група през предстоящия сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама