Четири катастрофи станаха в Русе за по-малко от два часа /допълнена/

15:45, 03 юни 16 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири катастрофи са станали по русенските улици в петъчния следобяд, научи Topnovini.bg.

Между 14:00 и 15:35 са се сблъскали автомобили на бул. "Тутракан", бул. "България", бул. "Христо Ботев" и в района на "Русофилите", съобщиха от ОД на МВР - Русе.  

Първият сигнал в 14:30 часа е за катастрофа между две коли на бул. България /пред сервиза на „Мерцедес“/. Лек автомобил „Мерцедес“, който е излизал от крайпътна територия, е нарушил правилата за движение като е отнел предимството на кола с марката „Деу“. При произшествието са леко ранени водачката и пътник в деуто.

Вторият сигнал в 14:48 часа е за инцидент между две коли с марка „Фиат“ на бул. Тутракан. 62-годишният водач на единия фиат, модел „Мареа“, е извършвал обратен завой, при което не е пропуснал другото МПС модел „Пунто“, движещо се по булеварда в посока Русе, с водач 76-годишен мъж. Пътничка на 59 години, пътувала в пунтото е откарана от екипа на спешната помощ в болницата за преглед и оказване на медицинска помощ.

Третото произшествие е станало в  района на паметник „Русофилите“. Сигналът е в 15:08 часа. Блъснали са се две коли.  За щастие в този инцидент е нямало пострадали хора. Чрез системата 112 е заявено, че случаят е приключил с попълване на двустранни протоколи за ПТП между двамата водачи.

Четвъртият инцидент между три коли /верижно/ е станал на бул. Христо Ботев, пред автокъща в посока магазин „Джъмбо“, а сигналът за него е получен в 15:36 часа. По първоначални данни водачът на лек автомобил „Алфа Ромео“ е блъснал пред него кола с марка „Хонда“, а тя се е ударила в товарен „Фолксваген“. На водача на алфата са били измерени 0.98 промила алкохол. Оказва се, че това да кара в нетрезво състояние му се случва за пореден път и случаят е предаден на разследващ полицай за документиране на деянието и започване на производство.

Екипи на Пътна полиция продължават работата си по изясняването и документирането на станалите пътни инциденти.

ОД на МВР апелира всички участници в движението да бъдат внимателни, да спазват правилата за движение и да бъдат толерантни един към друг

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама