Шуменецът Росен Рачев взе участие на световно първенство по тенис на маса за ветерани

17:05, 03 юни 16 / Спорт 25 897 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди състезатели от целия свят се събраха в Испания за световното първенство по тенис на маса за ветерани. Шампионатът се проведе в зала между градовете Аликанте и Елче. Официалните срещи се играха на 500 маси, а на други 50 състезателите провеждаха тренировките си. Това разказа шуменецът Росен Рачев, който се включи в надпреварата.

Във възрастовата група 50-60 години, където участва Росен Рачев, в надпреварата се включиха 1024 състезатели.

Въпреки голямата конкуренция Росен Рачев успя да премине първата фаза на шампионата, след като остана на второ място в предварителната си група. В мачовете в нея Рачев записа победи над състезатели от Австрия и Германия и загуба от англичанин.

Жребият за втората фаза обаче не бе благосклонен към шуменеца. Рачев игра двубой със състезател от Испания и въпреки оспорваната среща записа загуба.

По-добро бе представянето на шуменеца в надпреварата на двойки, където той в тандем с Пламен Макавеев от Габрово.

В предварителната си група двамата победиха последователно испанска, италианска и гръцко-украинска двойка. Победният ход на Рачев и Макавеев продължи и те елиминираха тандеми от Германия и Швеция. След това българите за влизане в 1/16 финалите се сблъскаха с двойка от Англия, от която загубиха с 1:3.

Представянето си Росен Рачев оцени като над средното ниво за световно първенство с оглед на победите, които записа в Испания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама